مقالات پروژکتور

انواع ویدئو پروژکتور

انواع ویدئو پروژکتور

انواع ویدئو پروژکتور در محیط های مختلف و برای کاربرد های متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. با اینکه پروژکتور ها دارای انواع مختلفی هستند، اما عموما بسیاری از افراد با مدل های مختلف پروژکتور آشنایی ندارند و بدون اطلاع از محصول مناسب برای فعالیت های خود، دست به خرید پروژکتور میزنند. انواع پروژکتور از نظر تکنولوژی و کاربرد دسته بندی می شوند. با اینکه برخی از انواع ویدئو پروژکتور ها، در رایج تر هستند، اما مدل های مختلف در بازار موجود می باشند و انتخاب گزینه مناسب میتواند مزایای پروژکتور را برای شما به همراه داشته باشد.

در اینجا قصد بررسی انواع ویدئو پروژکتور و کاربرد های آن را به همراه مزایای و معایب هر یک از محصولات مورد بررسی قرار می دهیم.

انواع ویدئو پروژکتور از نظر تکنولوژی

دسته بندی پروژکتور ها بر اساس تکنولوژی، یکی از رایج ترین نوع طبقه بندی این محصولات به شمار می رود. به صورت کلی ویدئو پروژکتور ها از انواع فناوری های LCoS، DLP، LCD، LED و لیزر استفاده می کنند. انواع فناوری پروژکتور، مزایا و معایب خاص خود را دارند و بسته به نوع کاربردی که مورد نیاز شما است، ممکن است هر کدام از آنها مناسب باشند. انواع تکنولوژی پروژکتور:

  • DLP
  • LCoS
  • LCD
  • لیزری
  • LED

پروژکتور DLP

پروژکتور های DLP شامل مجموعه ای از آینه های میکروسکوپی هستند که به سمت منبع نور در پروژکتور کنج می شوند تا یک پیکسل روشن یا تیره روی صفحه نمایش ایجاد کنند. محصولات DLP در نسخه های تک تراشه و سه تراشه تولید می شوند. همچنین قیمت محصولات تک تراشه ای پایینتر از محصولات سه تراشه ای است.

مزایای و معایب انواع پروژکتور

پروژکتور های DLP برای تماشای تصاویر سه بعدی، بهترین انواع ویدئو پروژکتور به شمار می روند. قابلیت روشن و خاموش شدن سریع باعث شده تا این محصولات زمان تاخیر کمتری داشته باشند و برای کاربرد های گیمینگ و تماشای ویدئو های ورزشی نیز مناسب باشند.

مزایای پروژکتور DLP

  1. شارپنس بالا
  2. پخش سه بعدی مناسب
  3. روشنایی خوب
  4. حرکت سریع

معایب پروژکتور DLP

  1. رندر نامناسب رنگ های سیاه
  2. احتمال به وجود آمدن افکت رنگین کمان

ویدئو پروژکتور LCoS

پروژکتور های نوع LCoS مانند محصولات LCD، برای ایجاد تصویر، نور را از طریق پنل می تابانند. بر خلاف نمایشگر های ال سی دی که نور را از یک پنل ال سی دی منفرد می تابانند، نور پروژکتور های LCoS از طریق سه پنل منعکس می شوند و سپس برای تولید تصویر با یکدیگر ترکیب می شوند. این محصولات به جای تابش نور، انعکاس نور را انجام می دهد و همین موضوع نیز باعث شده تا در میان انواع دیتا پروژکتور، تاریکترین سطوح را ارائه کنند.

انواع پروژکتور از نظر کاربرد

سطح سیاه باعث می شود تا فیلم ها حتی در محیط تاریک، کیفیت بالاتری داشته باشند. این موضوع سبب افزایش نسبت کنتراست در پروژکتور های LCoS شده. با تمام این موارد معمولا این پروژکتور ها نمی توانند روشنایی به اندازه نمونه های DLP یا LCD را فراهم کنند. همین موضوع باعث شده تا استفاده از این مدل پروژکتور برای صفحه های بسیار بزرگ مناسب نباشد. البته پروژکتور های LCoS می توانند تا ابعاد 140 اینچی را به خوبی روشن کنند!

مزایای پروژکتور LCoS

  1. رنگ های تیره مناسب
  2. نسبت کنتراست بالا
  3. ارائه تصاویر شبیه به فیلم

معایب پروژکتور LCoS

  1. روشنایی نسبتا پایین
  2. سر و صدای زیاد در تصاویر سه بعدی
  3. صحنه های تار در حرکت سریع
  4. قیمت نسبتا بالا

ویدئو پروژکتور نوع LCD

پروژکتور های LCD محصولاتی ما بین پروژکتور DLP و پروژکتور LCoS هستند. ال سی دی روشنایی پروژکتور DLP را ندارد اما روشنایی بیشتر از LCoS را فراهم می کند. رنگ های تیره در این پروژکتور عمیق تر از محصولات دی ال پی می باشد اما به LCoS نمیرسند. این نوع پروژکتور دارای قیمت مناسبی می باشد و روشنایی خوبی را هم فراهم می کند.

مدل های مختلف پروژکتور

مزایای پروژکتور LCD

  1. روشنایی مناسب
  2. رندر خوب رنگ های تیره
  3. مدیریت خوب حرکت

معایب پروژکتور LCD

  1. عنبیه پویا پر سر و صدا

اکثر پروژکتور ها با صرف نظر از انواع تکنولوژی پروژکتور، از منابع نور برای تولید روشنایی استفاده می کنند که چراغ های خاص این کار می باشند. این لامپ ها طول عمری بین 2000 ساعت تا 5000 ساعت را دارند و در صورتی که از حالت ECO استفاده کنید، این مقدار می تواند افزایش پیدا کند.

ویدئو پروژکتور لیزری و LED

اگر ترجیح شما این است که با تعمیر و یا تعویض چراغ انواع ویدئو پروژکتور سرو کار نداشته باشید، می توانید خرید ویدئو پروژکتور لیزی یا LED را در نظر بگیرید. LED های به کار رفته در این نوع پروژکتور ها دارای طول عمر بسیار بالاتری نسبت به لامپ های دیگر پروژکتور ها می باشند (20.000 ساعت یا بیشتر). همچنین مزیت دیگری که وجود دارد، جایگزینی LED های آبی، سبز و قرمز به جای لامپ پروژکتور است که چرخه رنگی را از بین میبرد. علاوه بر اینکه چرخه رنگی از این پروژکتور ها حذف شده است، جلوه رنگین کمان نیز از بین می رود و نویز ایجاد شده توسط چرخه نیز به گوش نخواهد خورد.

مزایای پروژکتور LED

  1. 20000+ ساعت طول عمر
  2. بدون چرخ رنگ
  3. عملکرد بی صدا
  4. مصرف انرژی مناسب
  5. طیف رنگی وسیع

معایب پروژکتور LED

  1. اگر منبع نور از بین برود قابل جایگزینی نمی باشد
  2. حداکثر روشنایی کمتر از پروژکتور های مبتنی بر لامپ اس
  3. قیمت نسبتا بالایی دارند

پروژکتور های لیزری نیز محصولات نسبتا جدیدی به شمار می روند. همانطور که از نام آنها مشخص است، این نوع پروژکتور ها از لیزر هایی با موتور DLP یا LCoS برای تولید تصاویر خود استفاده می کنند. پروژکتور لیزری نیز مانند نمونه های LED طول عمری بین 20.000 تا 30.000 ساعت را دارند.

این محصولات با گذشت زمان کم نور نمی شوند و با توجه به اینکه عملکرد سریعی دارند می توانند بلافاصله خاموش و روشن بشوند و رنگ های سیاه، تیره تری را نسبت به لامپ ها ایجاد می کنند. همچنین هنگامی که منبع نور لیزری از بین برود می توانید آن را تعمیر یا تعویض کنید، با این حال با توجه به طول عمری که این محصولات دارند، اگر در روز 6 ساعت از پروژکتور لیزری استفاده شود، باز هم 14 سال شما را همراهی خواهند کرد!

مزایای پروژکتور لیزری

  1. 20000+ ساعت طول عمر
  2. نسبت کنتراست بی نهایت
  3. خروجی نور ثابت در طول زمان
  4. عملکرد بی صدا

معایب پروژکتور لیزی

  1. حداکثر روشنایی کمتر از پروژکتور های مبتنی بر لامپ
  2. قیمت نسبتا بالا

انواع ویدئو پروژکتور: بر اساس کاربرد

همانطور که تا اینجا متوجه شدید، انواع ویدئو پروژکتور، بسیار مختلف هستند و این تنوع در پروژکتور ها می تواند به کاربرد آنها نیز سرایت کند. پروژکتورهایی با تکنولوژی مختلف، دارای ویژگی های خاصی هستند که باعث شده تا انواع پروژکتور برای کاربرد های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. با اینکه دسته بندی های مختلفی از نظر کاربرد برای پروژکتور ها وجود دارد، اما به صورت کلی پرمصرفترین این محصولات را در ادامه برای شما آورده ایم:

انواع پروژکتور از نظر تکنولوژی

انواع دیتا پروژکتور پرکاربرد

برخی از انواع شناخته شده پروژکتور ها عبارتند از:

  • ویدئو پروژکتور آموزشی
  • ویدئو پروژکتور اداری
  • ویدئو پروژکتور خانگی
  • پروژکتور جیبی
  • پروژکتور فاصله نزدیک
  • پروژکتور وای فای دار
  • پروژکتور گیمینگ
  • پروژکتور قابل حمل
  • پروژکتور 4K

ویدئو پروژکتور آموزشی

هوشمند سازی مدارس و مراکز آموزشی، یکی از پیشرفت هایی است که امروزه در کشور های در حال توسعه انجام می شود. از مهمترین بخش های هوشمند سازی ویدئو پروژکتور ها می باشد. البته در کنار پروژکتور ها، فروش برد هوشمند نیز انجام می شود که برای هوشمند سازی انواع مراکز آموزشی کاربرد دارد.

ویدئو پروژکتور اداری

دیتا پروژکتور اداری بیشتر در مصارف اداری کاربرد دارد و می توان در مجموعه های بزرگ و کوچک از آن استفاده کرد. این محصول برای سالن های کنفرانس ادارات دولتی و خصوصی برای انجام ارائه ها بسیار مناسب می باشد و معمولا مانند محصولات خانگی قیمت بالایی ندارد.

ویدئو پروژکتور خانگی

پروژکتور خانگی از رایج ترین انواع ویدئو پروژکتور می باشد که خرید و فروش آن در بازار محصولات دیجیتال به وفور انجام می شود. عموما این محصولات برای راه اندازی یک سینمای خانگی مناسب هستند و می توان در اتاق های کوچک تا متوسط با نور مختلف از آن استفاده لازم را داشت. برای بررسی قیمت ویدئو پروژکتور خانگی می توانید به وب سایت پروژکتور برتر مراجعه کنید.

قابلیت ویدئو پروژکتور: مقاله قابلیت های ویدئو پروژکتور را از وبلاگ پروژکتور برتر را مطالعه کنید.

ویدئو پروژکتور جیبی

یکی از جذابترین مدل های پروژکتور، محصولات جیبی می باشند که در اندازه یک موبایل تولید و به بازار عرضه شده اند. این مدل از پروژکتور ها به راحتی قابلیت جا به جایی دارند و با توجه به اینکه در محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، معمولا دارای باتری داخلی هستند و یا با استفاده از یک پاور بانک می توانید انرژی مورد نیاز نوع پروژکتور را تامین کنید.

دیتا پروژکتور فاصله نزدیک

یکی از مشکلاتی که برای مصرف کنندگان پروژکتور وجود دارد، نیاز به فضای مناسب برای نصب پروژکتور است. در صورتی که محدودیت فضا برای نصب انواع ویدئو پروژکتور را دارید، بهتر است تا از پروژکتور های فاصله نزدیک استفاده کنید. این محصولات حداقل فضا را نیاز دارند و در فاصله نزدیک هم تصاویری با ابعاد بزرگ را ارائه می کنند.

پروژکتور وای فای دار

اتصال بی سیم در سالهای گذشته به دستگاه های مختلف الکترونیکی کشیده شده است که یکی از این دستگاه ها پروژکتور ها می باشند. انواع پروژکتور ها ممکن است دارای درگاه های مختلفی باشند، اما همه آنها قابلیت های بی سیم مانند وای فای و بلوتوث را ندارند که بتوانید به صورت بی سیم محتوای چند رسانه ای را در آنها پخش کنید. پروژکتور وای فای دار این مشکل را برطرف کرده با استفاده از وای فای داخلی موجود می توانید انواع دستگاه ها را به پروژکتور متصل کنید.

پروژکتور گیمینگ

با توجه به اینکه تصویر در قسمت های مختلف یک پروژکتور پردازش می شود، ممکن است سرعت تاخیر در محصولات خانگی و اداری کمی بالا باشد که این موضوع برای افرادی که تهیه پروژکتور را برای بازی های چند رسانه ای انجام می دهند، یک کابوس به شمار می آید. به همین دلیل برند های معتبر پروژکتور های گیمینگ را تولید کرده اند که سرعت تاخیر پایین و کیفیت بالا، دارند.

ویدئو پروژکتور 4k

اگر اولویت شما کیفیت تصویر است، خرید ویدئو پروژکتور 4K نیاز شما را براورده خواهد کرد. رزولوشون 4k می تواند کیفیت بسیار بالایی را برای تصاویر شما فراهم کند و این موضوع باعث شده که انواع پروژکتور 4k جزو محصولات با کیفیت بازار به شمار بروند.

جمع بندی

همانطور که با مطالعه این مطلب متوجه شده اید، انواع ویدئو پروژکتور بسیار گسترده هستند. شما باید با توجه به نیاز های خود از انواع مختلف پروژکتور استفاده کنید و در صورتی که به اطلاعات بیشتر در این زمینه نیاز داشتید، می توانید با کارشناسان پروژکتور برتر تماس برقرار کرده تا مشاوره رایگان مورد نیاز خود را از این مجموعه دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *