مقالات پروژکتور

مشخصات ویدئو پروژکتور خوب

مشخصات ویدئو پروژکتور خوب

اگر به فکر خرید ویدئو پروژکتور باشید، باید با مشخصات ویدئو پروژکتور خوب آشنایی پیدا کنید که بتوانید بهترین پروژکتور را برای استفاده خودتان انتخاب کنید. انتخاب پروژکتور مناسب برای فعالیت های شما باعث می شود تا علاوه بر دریافت کیفیت خوب، بتوانید تمام نیاز های خودتان را در پروژکتور برطرف کنید. در نقطه مقابل اگر با قابلیت های ویدئو پروژکتور خوب آشنایی نداشته باشید، احتمالا یک پروژکتور نامناسب انتخاب خواهید کرد و همین موضوع نیز باعث می شود از خرید آن منصرف شده و نیازهایتان نیز برآورده نشود!

این مهم باعث شده تا مشخصات ویدئو پروژکتور خوب را در اینجا بررسی کنیم تا در صورتی که قصد خرید پروژکتور را گرفته اید، یک راهنمای جامع را در دسترس داشته باشید. همچنین قبلا در وبلاگ پروژکتور برتر مطلبی با عنوان قابلیت های ویدئو پروژکتور منتشر شده است که مهمترین قابلیت های دیتا پروژکتور را در آن عنوان کرده ایم و می توانید از این مطلب نیز به عنوان یک راهنما برای خرید پروژکتور خوب استفاده کنید.

فناوری ویدئو پروژکتور خوب

هر پروژکتور دارای یک فناوری منحصر به فرد برای ارائه تصاویر می باشد. این فناوری ها هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند و کاربرد های مختلفی دارند به همین دلیل نیز داشتن شناخت درست از این تکنولوژی ها در هنگام خرید ویدئو پروژکتور خوب اهمیت بالایی دارد. در ادامه انواع فناوری پروجکشن که بیشتر پروژکتور ها از آن استفاده می کنند را بررسی خواهیم کرد:

پروژکتور dlp

تکنولوژی پروژکتور DLP

ویدئو پروژکتور DLP محصولاتی هستند که در آنها نور تولید شده توسط منبع نور، از طریق یک لنز فوکوس عبور می کند و به یک چرخه رنگ که در حالت چرخش قرار دارد میرسد و سپس به یک تراشه DMD تابیده می شود. سپس هر آینه میکروسکوپی بر روی تراشه DMD زاویه خود را بر اساس سیگنال ویدئویی دیجیتال ذخیره شده در حافظه تراشه تنظیم می کند تا نوری که از آن منعکس می شود، تصویری را ایجاد کند که بیننده قادر به دیدن آن باشد. یکی از مزایایی که پروژکتور DLP دارد این است که رنگ تولید شده توسط این پروژکتور ها دقیق است و به راحتی محو نمی شود.

تکنولوژی پروژکتور 3LCD

پروژکتور هایی که از تکنولوژی پروجکشن 3LCD استفاده می کنند، برای تغییر نور منبع نور بر اساس سیگنال ویدئویی از پنل های LCD استفاده می کنند. پروژکتور هایی که از 3LCD استفاده می کنند معمولا رنگ های اشباع تر و زنده تری را در تصاویر به نمایش میگذارند، این در حالی است که کنتراست ضعیف تری دارند و رنگ های آن تمایل به محو شدن دارند.

مطالعه کنی: مقایسه ویدئو پروژکتور DLP و پروژکتور 3LCD

مشخصات منبع نور پروژکتور خوب

در مشخصات ویدئو پروژکتور خوب می توانید منابع نوری مختلفی را پیدا کنید. برای اینکه بتوانید قابلیت های ویدئو پروژکتور خوب را به درستی انتخاب کنید، بهتر است تا شناخت درستی از پروژکتورهای مختلف داشته باشید و با توجه به نیاز خود، ویژگی های ویدئو پروژکتور خوب را تشخیص دهید. به صورت کلی از نظر منبع نور پروژکتورها را بررسی می کنیم:

منبع نور پروژکتور خوب

ویژگی های پروژکتور با منبع نور لیزری

  • روشنایی بسیار بالا
  • طول عمر بالاتر و در نتیجه هزینه های تعمیر و نگهداری کمتر
  • زمان روشن و خاموش شدن سریعتر
  • ثابت ماندن سطح روشنایی در طول زمان

البته یکی از بزرگترین ایراداتی که برای ویدئو پروژکتور لیزری وجود دارد این است قیمت ویدئو پروژکتور لیزری نسبت به مدل های دیگر بالاتر می باشد و هزینه اولیه ممکن است برای برخی از کاربران زیاد باشد. در نتیجه بسیاری از کاربران پروژکتورهای مبتنی بر لامپ را بر پروژکتور های لیزری ترجیح می دهند.

ویژگی های پروژکتور مبتنی بر لامپ

  • قیمت این پروژکتور ها پایینتر است
  • عملکرد نوری بسیار خوبی دارند

این محصولات جزو پروژکتور های سنتی به شمار می رود که سالهاست در بازار از آنها استفاده می شود. البته با توجه به اینکه قیمت مناسبی دارند و کیفیت قابل قبولی نیز در این محصولات وجود دارد، در میان مصرف کنندگان ویدئو پروژکتور، بسیار محبوب هستند.

از جمله معایب این نوع پروژکتور ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طول عمر کوتاه لامپ (در حالت معمولی لامپ این پروژکتورها می تواند حدود 4000 الی 6000 ساعت عمر داشته باشد.)
  • با گذشت زمان در این پروژکتور ها روشنایی و اشباع رنگ کاهش پیدا می کند و همین موضوع نیز باعث می شود تا تصویر به تدریج تیره تر و زرد به نظر برسد.
  • با توجه به مواردی که مورد بررسی قرار دادیم، در این پروژکتور ها هزینه های تعمیر و نگهداری نسبتا بالا می باشد.

قابلیت روشنایی دیتا پروژکتور خوب

انسی لومن، واحدی است که با استفاده از آن مقدار روشنایی یک ویدئو پروژکتور اندازه گیری می شود. ویدئو پروژکتور ها بر اساس روشنایی دارای تنوع بسیار بالایی هستند و می توانید انواع مختلف آنها را در بازار یافت کنید. مشخصه روشنایی پروژکتور خوب، بستگی به محیطی که از پروژکتور استفاده می کنید دارد.

روشنایی دیتا پروژکتور خوب

اگر قصد استفاده از پروژکتور در یک اتاق تاریک را دارید، مشخصات ویدئو پروژکتور خوب می تواند برای شما روشنایی بین 1000 انسی لومن یا پایینتر باشد. اما در صورتی که قصد استفاده از پروژکتور در یک محیط اداری با نور زیاد را دارید، بهتر است پروژکتور هایی با روشنایی 2500 انسی لومن یا بیشتر را برای خرید در نظر داشته باشید. برای تهیه یک پروژکتور با نور زیاد می توانید خرید پروژکتور پاناسونیک را در نظر داشته باشید. محصولات برند پاناسونیک از روشنایی بسیار بالایی برخوردار هستند.

کیفیت تصویر پروژکتور خوب

اگر از خودتان این سوال را پرسیده اید که “چطور یک ویدئو پروژکتور خوب انتخاب کنیم؟” احتمالا تا اینجا به مقدار زیادی جواب سوال خود را پیدا کرده باشید. اما عامل مهم دیگر در انتخاب ویدئو پروژکتور خوب، وجود دارد که کیفیت تصویر می باشد. البته موارد مختلفی بر روی کیفیت تصویر پروژکتور تاثیر گذار هستند که مهمترین آنها را در اینجا بررسی می کنیم:

نسبت کنتراست پروژکتور

نسبت کنتراست نشان دهنده تیره ترین و روشن ترین نقاط تصویر می باشد. این نشان می دهد که برای یک پروژکتور با نسبت کنتراست 5000:1، تصویر سفید یکپارچه 5000 برابر روشن تر از تصویر سیاه و سفید است. هر چقدر نسبت کنتراست بالاتر باشد، جزئیات تصویر مانند اعداد، متن و تصاویر با کیفیت بالاتری نمایش داده می شوند. همچنین کنتراست بالاتر سایه های  تصویر و بخش های ظریف رنگی را بیشتر قابل توجه می کنند. بنابراین بر روی کیفیت کلی تصویر، اثر مثبتی می گذارد.

ویژگی کنتراست پروژکتور خوب

نسبت تصویر پروژکتور

نسبت تصویر پروژکتور، نسبت ابعاد عرض و ارتفاع تصویر ارائه شده را نشان می دهد. برای مثال این نسبت برای تصاویری که FULL HD مقدار 16:9 می باشد. برخی از نمایشگر های قدیمی نیز که شکل تقریبا مربعی دارند دارای نسبت 4:3 هستند که امروزه کاربرد کمتری دارد. ویدئو پروژکتور های خوب معمولا از نسبت تصویر های 4:3 (XGA), 16:9 (FHD/4K), 16:10 (WXGA/WUXGA) استفاده می کنند.

وضوح تصویر ویدئو پروژکتور خوب (4K / FHD / WUXGA / WXGA / XGA)

وضوح یک پروژکتور به عنوان تعداد پیکسل های افقی ضرب در تعداد پیکسل های عمودی تعریف می شوند. برای مثال رزولوشن پروژکتور های FULL HD عدد 1920×1080 می باشد. همچنین هر چقدر وضوح تصویر ویدئو پروژکتور بیشتر باشد، تعداد پیکسل های تصویر و در نتیجه کیفیت تصویر بالاتر خواهد بود. رزولوشن های معروف که در استاندارد های مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، موارد زیر هستند:

رزولوشن دیتا پروژکتور

  •  XGA: 1024×768
  •  WXGA: 1280×800
  • WUXGA: 1920×1200
  •  FHD: 1920×1080
  • 4K: 3840 x 2160

فاصله پرتاب تصویر پروژکتور (projection distance)

یک ویدئو پروژکتور برای به نمایش گذاشتن تصویر باید رو به روی پرده پروژکتور قرار بگیرد. اما زمانی که نیاز به تنظیم تصویر و میزان بزرگی و کوچکی تصویر دارید، باید پروژکتور را از صفحه نمایش دور یا به آن نزدیک کنید. پروژکتور های مختلف دارای نسبت پرتاب متفاوتی هستند و هر یک از انها با توجه به سخت افزاری که برای آن در نظر گرفته شده است در سه دسته طبقه بندی می شوند:

  • نسبت پرتاب عادی: مناسب برای سالن کنفرانس و کلاس های درس
  • پرتاب کوتاه (Short Throw): نمایشگاه ها، اتاق یا کلاس های کوچک
  • فوق العاده کوتاه (Ultra Short Throw): فضای های تعاملی مانند کلاس های درس (معمولا این نوع محصولات در دسته پروژکتور تعاملی قرار دارند)

بخش Optical ویدئو پروژکتور خوب

بخش اپتیکال یا سیستم نوری ویدئو پروژکتور خوب شامل نسبت پرتاب، نسبت بزرگنمایی، لنز شیفت و تفاوت های آنها می باشد.

نسبت پرتاب ویدئو پروژکتور

نسبت پرتاب یک پروژکتور، فاصله بین لنز پروژکتور تا صفحه نمایش، تقسیم بر عرض صفحه می باشد. برای عرض صفحه ثابت، هرچقدر فاصله پرتاب کمتر باشد، نسبت پرتاب کوچکتر است که این موضوع برای پروژکتور های پرتاب کوتاه یا فوق العاده کوتاه و برعکس در پروژکتور های long distance صادق است.

بزرگنمایی ویدئو پروژکتور خوب

اگر ویدئو پروژکتوری دارای لنز زوم داخلی باشد، می توانید بدون جا به جایی فیزیکی ویدئو پروژکتور، اندازه تصویر آن را بزرگ یا کوچک کنید. به صورت کلی در ویدئو پروژکتور هایی که دارای زوم داخلی هستند، می توانید در صورت نیاز برای بزرگ کردن تصویر، به جای دور کردن ویدئو پروژکتور از پرده نمایش، با استفاده از زوم داخلی تصویر را بزرگ کنید و همچنین عکس این موضوع نیز صادق می باشد. زوم داخلی این امکان را به بیننده می دهد تا برای نصب  و راه اندازی ویدئو پروژکتور نیاز به فعالیت های خاصی نداشته باشد.

همچنین شما می توانید در مطلب  راهنمای خرید ویدئو پروژکتور، اطلاعات کاملی در مورد مشخصات فنی ویدئو پروژکتور ها به دست بیاورید.

لنز شیفت پروژکتور

قابلیت های ویدئو پروژکتور خوب

برای بسیاری از کاربران، کار دشواری است که در هنگام نصب بتوانند تصویر را به صورت کامل بر روی پرده نمایش قرار دهند. برای تنظیم دقیق تصویر باید ویدئو پروژکتور را به سمت بالا، پایین، چپ یا راست ببرید و این کار ممکن است بسیار سخت باشد و همچنین در برخی از مواقع بعد از نصب پروژکتور، امکان جا به جایی آن فراهم نیست!

لنز شیفت، یکی از قابلیت های ویدئو پروژکتور خوب به شمار می رود که با استفاده از آن می توانید تصاویر ایجاد شده توسط ویدئو پروژکتور را به خوبی بر روی پرده نمایش تنظیم کنید. لنز شیفت می تواند عمودی یا افقی باشد. در حالت عمودی، تصویر به سمت بالا یا پایین جا به جا شده و در حالت افقی نیز تصویر به سمت چپ یا راست هدایت خواهد شد.

کیستون (کیستون عمودی، کیستون افقی، کیستون خودکار)

زمانی که یک ویدئو پروژکتور در مکان یا جهتی نصب می شود که از تراز شدن دقیق با مرکز صفحه جلوگیری می کند، تصویر نمایش داده شده توسط پروژکتور به شکل ذوزنقه ای خواهد بود. به این اثر تصاویر، کیستون گفته می شود که برای بسیاری از کاربران اتفاق ناخوشایندی خواهد بود.

در صورتی که پروژکتور بالاتر از مرکز پرده پروژکتور قرار بگیرد و برای نمایش تصویر به سمت پایین کج شود، تصویر در امتداد محور عمودی خود دارای یک افکت کیستون خواهد بود. در صورتی که پروژکتور با صفحه نمایش یکنواخت باشد، اما به صورت افقی خارج از مرکز قرار داشته باشید باز هم تصویر دارای افکت کیستون خواهد بود. دلیل این موضوع قرار نگرفتن پروژکتور در در زاویه 90 درجه می باشد. در مورد تصحیح کیستون که جزو مشخصات ویدئو پروژکتور خوب به شمار می رود در ادامه بیشتر توضیح داده ایم:

  • تصحیح کیستون عمودی: ابتدایی ترین نوع تصحیح کیستون، عمودی می باشد. در حال حاضر فقط ویدئو پروژکتور 4k از کیستون عمودی پشتیبانی می کنند، زیرا در مدار این نوع پروژکتور ها محدودیت هایی وجود دارد.
  • کیستون 2 بعدی: در این نوع از کیستون ها می توانید هم تصحیح افقی و هم تصحیح عمودی را مشاهده کنید.
  • کیستون خودکار: پروژکتور های سطح بالا دارای کیستون خودکار هستند که به صورت اتوماتیک اصلا تصویر را انجام می دهد. در این نوع پروژکتور ها یک حسگر G وجود دارد که این امکان را به پروژکتور می دهد تا افکت کیستون را به صورت خودکار تشخیص دهد و آن را تصحیح کند. یک ویدئو پروژکتور خوب باید دارای کیستون باشد.

استاندارد های صنعت پروژکتور

استاندارد Rec. 709

استاندارد Rec. 709 یکی از استاندارد هایی است که توسط اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) برای HDTV تنظیم شده است که شامل Rec می باشد. 709 فضای رنگی که با استاندارد sRGB یکسان به شمار می رود. همه تلویزیون ها و ویدئو پروژکتور های با کیفیت بالا، باید بتوانند به صورت 100 درصدی Rec. 709 را پوشش بدهند.

کنترل LAN

قبل از بررسی LAN باید بدانید که LAN چیست؟ این کلمه مخفف Local Area Network می باشد که به معنایی گروهی از کامپیوتر ها در یک محیط می باشد که برای ایجاد یک شبکه به هم متصل شده اند. این شبکه می توانید از دو کامپیوتر در یک محیط کوچک تشکیل شده باشد یا می توانید از هزاران کامپیوتر در یک محیط گسترده تشکیل شده باشد. معمولا در شرکت های متوسط، برای شبکه کردن کامپیوتر ها از LAN استفاده می شود تا افراد بتوانند اطلاعات مختلف را با هم رد و بدل کنند. این نوع از شبکه کردن برای پروژکتور های خوب نیز صادق است و شما میتوانید با استفاده از پورت RJ-45 پروژکتور، دستگاه خود را در یک شبکه فعال کنید و اطلاعات مورد نیاز را به سمت آن هدایت کنید.

ویژگی های ویدئو پروژکتور خوب

استاندارد RS-232

با استاندارد RS-232 کاراکتر ها از طریق رشته هایی از بیت در یک دنباله سریالی منتقل می شوند. مزیت انتقال با استاندارد RS-232 این است که خطوط مورد نیاز برای انتقال سیگنال کم است، بنابراین کابل های مورد استفاده ساده تر هستند. البته نقطه ضعف این است که برد آنها کمتر از کابل های شبکه است، بنابراین برای کنترل در فواصل طولانی، استفاده از کابل های LAN توصیه می شود.

منبع مقاله مشخصات ویدئو پروژکتور خوب، وب سایت رسمی بنکیو می باشد. دیتا پروژکتور های برند بنکیو جزو محصولات با کیفیت بازار هستند که می توانید آنها را با گارانتی معتبر از فروشگاه پروژکتور برتر تهیه کنید. برای خرید پروژکتور بنکیو به این بخش از سایت مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *