مقالات پروژکتور

ویدئو پروژکتور تعاملی چیست؟ 10 مدل بهترین پروژکتور تعاملی و کاربرد

ویدئو پروژکتور تعاملی

ویدئو پروژکتور تعاملی یکی از تجهیزاتی است که در سالهای گذشته، به صورت فزاینده ای در محیط های آموزشی و اداری به چشم می خورند. یک پروژکتور تعاملی به کاربر اجازه می دهد تا بر خلاف پروژکتور های معمولی، ارائه های جذاب تری داشته باشد. کاربران می توانند در لحظه با تصاویر مشاهده شده بر روی ویدئو پروژکتور تعامل داشته باشند. به صورت کلی دستگاه ویدئو پروژکتور هوشمند یا Interactive Projector می تواند فضای اداری و آموزشی را جذاب تر از قبل بکند.

ویدئو پروژکتور تعاملی چیست؟

یک پروژکتور تعاملی، برای اهداف آموزشی یا ارائه های اداری طراحی شده است. این محصول مانند پروژکتور خانگی، تصاویر را به نمایش میگذارد با این حال به کاربران اجازه می دهد تا با تصاویر مورد نظر تعامل داشته باشند. کاربران می توانند اسلاید ها را با حرکت دست تغییر دهند، در محیط دلخواه یک متن بنویسند و در لحظه نمودار هایی را رسم کنند.

 در پروژکتور هوشمند، از حسگر های خاصی برای ردیابی حرکت روی صفحه نمایش دیجیتالی استفاده می شود. البته پروژکتور های تعاملی ارزان قیمت از قلم های خاصی برای تعامل استفاده می کنند. در حالی که مدل های جدید و قیمت بالاتر می توانند حرکت دست را نیز تشخیص بدهند.

قابلیت های پروژکتور تعاملی

پروژکتور تعاملی مستقیما در بالای کلاس درس یا محیط اداری نصب می شوند، بنابراین دارای نسبت پرتاب فوق العاده کوتاه می باشد. همچنین عموما روشنایی بسیار بالایی را ارائه می کنند تا در محیط هایی با نور زیاد نیز، تصاویر خوبی را به نمایش در بیاروند. پروژکتور تعاملی را می توان روی سقف یا دیوار، با استفاده از پایه های مخصوص نصب کرد.

از نظر قیمت، پروژکتور های تعاملی گران تر از نمونه های خانگی هستند. این محصولات دارای وضوح های مختلفی می باشند، اما بسیاری از آنها دارای وضوح XGA یا WXGA هستند و معمولا روشنایی در نظر گرفته شده برای پروژکتور هوشمند بیشتر از 3000 انسی لومن است تا در محیط هایی با روشنایی بالا نیر عملکرد خوبی داشته باشند.

انواع ویدئو پروژکتور تعاملی

پروژکتور های تعاملی را می توان بر اساس عملکرد در دو دسته کلی تقسیم بندی کرد:

پروژکتور تعاملی DLP

قبلا ویدئو پروژکتور DLP را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده بودیم. پروژکتور تعاملی DLP از یک قلم دیجیتالی برای تسهیل تعامل با صفحه نمایش استفاده می کنند. این تجهیزات یک الگوی خاص را در تصویر پیش بینی شده، تعبیه می کنند. این الگو به سرعت ظاهر شده یا ناپدید می شود، به گونه ای که چشم انسان نمی تواند آن را تشخیص دهد، با این حال یک قلم دیجیتال می تواند این الگوی تعبیه شده را تشخیص دهد.

این الگو به پروژکتور DLP تعاملی امکان می دهد تا حرکت قلم را بر روی سطوح ردیابی کند. پس از اینکه کاربر قلم را بر روی صفحه نمایش حرکت می دهد، این حرکت بر روی پروژکتور به نمایش گذاشته شده و به صورت دیجیتالی منعکس خواهد شد. این فرایند شباهت زیادی به استفاده از موس دارد. باید در نظر داشته باشید که پروژکتور های DLP تعاملی، قابلیت استفاده از انگشت را برای تعامل ندارند.

مزایای ویدئو پروژکتور تعاملی

پروژکتور هوشمند مادون قرمز (اینفرارد)

پروژکتور تعاملی مادون قرمز، دارای یک دوربین و یک یا چند سنسور مادون قرمز می باشد. ماژول تشخیص لمس این پروژکتور، یک پرتو نور مادون قرمز را بر روی صفحه ساطع می کند. یک قلم دیجیتال هر زمانی که صفحه نمایش را لمس کند، نور مادون قرمز به پروژکتور منعکس می شود و دوربین مورد نظر اجازه می دهد تا حرکت قلم بر روی صفحه نمایش ردیابی شود.

همانطور که کاربر چیزی را بر روی صفحه نمایش می نویسد یا ترسیم می کند، به صورت دیجیتالی در تصویر به نمایش گذاشته می شود. پروژکتور های تعاملی مادون قرمز، برای فعالیت نیاز به یک خط دید، بین قلم و پروژکتور دارند. برخی از پروژکتور های مادون قرمز، از لمس انگشت نیز پشتیبانی می کنند. این دستگاه ها به شما اجازه می دهد تا سطوح استاندارد را به صفحه نمایش لمسی تعاملی، تبدیل کنید.

مزایای استفاده از پروژکتور تعاملی

استفاده از ویدئو پروژکتور تعاملی به جای ویدئو پروژکتور های سنتی می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد. البته در نظر داشته باشید که بیشتر کاربرد پروژکتور های هوشمند مانند وایت برد هوشمند در محیط های آموزشی و اداری می باشد و ممکن است برای همه فعالیت ها مناسب نباشد. برخی از مزایای این محصولات را در ادامه آورده ایم:

بهبود کیفیت ارائه ها

مزیت اصلی پروژکتور های تعاملی این است که به طور قابل توجهی می توانند کیفیت ارائه ها را افزایش دهند. اساتید و معلمان می توانند به خوبی درس را تفهیم کنند و قدرت بیان آنها بسیار گسترده تر خواهد شد. کاربران می توانند بخشی از متن را برجسته کنند و یا اشکال مختلف را بر روی تخته رسم کنند. این موضوع کمک می کند تا بر نکات کلیدی درس تاکید داشته باشند و آنها را بهتر توضیح دهند.

ویدئو پروژکتور هوشمند یا تعاملی

این در حالی است که در پروژکتور های سنتی، تنها می توانید اسلاید هایی را ایجاد کرده و آنها را جلو و یا عقب ببرید. به این ترتیب پروژکتور با قابلیت تعامل به شما امکانات بیشتری را جهت افزایش کیفیت ارائه می دهد.

افزایش تعامل بیننده

پروژکتور های تعاملی به شکل قابل توجهی می توانند تعامل کاربر را افزایش دهند. زمانی که افراد در حال مشاهده یک اسلاید هستند، ممکن است از تعامل خارج شوند. این موضوع به ویژه برای دانش آموزان در کلاس درس صادق است.

یک پروژکتور تعاملی به معلم یا مجری اجازه میدهد تا با هیئت مدیره نیز تعامل داشته باشد. هنگام استفاده از نشانه های بصری در کنار توضیح شفاهی می توان درک دانش آموز را به مراتب افزایش داد. همچنین در صورتی که دانش آموز، فرصت تعامل با نمایشگر لمسی را داشته باشد، احتمالا با اشتیاق بیشتری در کلاس درس شرکت خواهد کرد.

اعمال تغییرات در لحظه

ویدئو پروژکتور های تعاملی، برای افراد و سازمان هایی که باید پیشنهادات خود را به سازمان ها ارائه دهند نیز بسیار مفید می باشد. افراد حرفه ای مانند معماران و توسعه دهندگان وب، می توانند در زمان ارائه پروژه ها به مشتریان، در لحظه، تغییراتی را در ارائه های خود ایجاد کنند.

مزایای پروژکتور تعاملی

این در حالی است که در پروژکتور های سنتی، باید تغییرات در رایانه و یا دیگر دستگاه های پخش کننده انجام بگیرد. با استفاده از نمایشگر تعاملی که در این پروژکتور ها وجود دارد، ارائه کننده می تواند مطابق با نیاز مشتری تغییرات مورد نظر را در همان لحظه اعمال کند و حتی نشان دهد که پروژه پس از اعمال تغییرات، به چه شکلی خواهد بود. در یک جمع بندی کلی می توان گفت پروژکتور تعاملی کمک می کند تا مشتریان را جذب کنید.

افزایش بهره وری

یک پروژکتور تعاملی می تواند بهره وری معلم یا مجری پروژه را افزایش دهد. معلمان دیگر مجبور نیستند زمانی را برای نوشتن و پاک کردن تخته صرف کنند، زیرا می توانند ارائه های قابل ویرایش را ایجاد کنند. در ویدئو پروژکتور هوشمند نیازی نیست که تک تک اطلاعات را رو تابلو یادداشت کنید و همین موضوع نیز باعث صرفه جویی در زمان می شود و این امکان را میدهد تا روی ارائه های خود تمرکز بیشتری داشته باشند.

هنگام نوشتن یا یادداشت روی تخته های معمولی ممکن است ارائه دهنده، موضوع ارائه را فراموش کند و یا نکات ریزی را از یاد ببرد. با یک ویدئو پروژکتور تعاملی می توان ارائه ها را از قبل آماده کرد و نکات مورد نیاز در لحظه بر روی تخته به نمایش گذاشت.

سازگاری با محیط زیست

بهترین ویدئو پروژکتور تعاملی

یک ویدئو پروژکتور تعاملی سازگاری خوبی با محیط زیست دارد. این محصولات استفاده از کاغذ را به حداقل می رسانند و ارائه ها را می توان از طریق اینترنت با دانش آموزان یا مشتریان به اشتراک گذاشت. افراد می توانند بدون نیاز به یادداشت کردن یا چاپ کردن، ارائه را در لپ تاپ یا تلفن هوشمند خود داشته باشند.

امروزه ویدئو پروژکتور تعاملی به یکی از ابزار های ضروری برای موسسات و آموزشگاه ها تبدیل شده است. کاربرد این محصولات روز به روز در حال افزایش است، زیرا مجموعه ها به سرعت با مزایای این محصولات آشنا شده اند و به کاربرد گسترده آنها پی برده اند.

بهترین ویدئو پروژکتور تعاملی

در اینجا 10 مدل از بهترین ویدئو پروژکتور های تعاملی را برای شما آورده ایم که در هنگام خرید می توانید آنها را مورد بررسی قرار دهید:

  1. Epson BrightLink 1485Fi
  • رزولوشن: 1366×768 3LCD
  • روشنایی: 5000 انسی لومن
  • منبع نور: لیزر

2. پروژکتور هوشمند اپسون Epson BrightLink 725Wi

  • رزولوشن: 1280×800 3LCD
  • روشنایی: 4000 انسی لومن
  • منبع نور: لیزر

3. پروژکتور بنکیو BenQ MX825STH

  • رزولوشن: 1024×768 DLP
  • روشنایی: 3500 انسی لومن
  • منبع نور: لامپ

4. پروژکتور تعاملی اپسون Epson BrightLink 735Fi

  • رزولوشن: 1920×1080 3LCD
  • روشنایی: 3600 انسی لومن
  • منبع نور: لیزر

5. اپسون Epson BrightLink 1480Fi

  • رزولوشن: 1366×768 3LCD
  • روشنایی: 5000 انسی لومن
  • منبع نور: لیزر

6. ویدئو پروژکتور BenQ MW855UST+

  • رزولوشن: 1280×800 DLP
  • روشنایی: 3500 انسی لومن
  • منبع نور: لامپ

7. پروژکتور پاناسونیک Panasonic PT-TW371RU

  • رزولوشن: 1280×800 3LCD
  • روشنایی: 3300 انسی لومن
  • منبع نور: لامپ

8. پروژکتور Boxlight P9 WX33NST

  • رزولوشن: 1280×800 3LCD
  • روشنایی: 3300 انسی لومن
  • منبع نور: لامپ

9. ویدئو پروژکتور Vivitek DW771USTi

  • رزولوشن: 1280×800 DLP
  • روشنایی: 3500 انسی لومن
  • منبع نور: لامپ

10. ویدئو پروژکتور تعاملی Dukane ImagePro 8142WISS

  • رزولوشن: 1280×800 3LCD
  • روشنایی: 4200 انسی لومن
  • منبع نور: لیزر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *