مقالات برد هوشمند, مقالات پرده نمایش

مقایسه پروژکتور تعاملی با برد هوشمند

مقایسه پروژکتور تعاملی با برد هوشمند

سوالی که برای بسیاری از مدیران مدارس و یا آموزشگاه ها پیش می آید این است که در مقایسه ویدئو پروژکتور تعاملی با برد هوشمند کدامیک بهتر است؟

باید بدانید که برد هوشمند و پروژکتور تعاملی هر دو دارای مزایا و معایبی هستند که باید در هنگام تهیه این موارد را به دقت بررسی کنید. اگر قصد خرید پروژکتور هوشمند یا برد هوشمند را دارید، بهتر است عملکرد، قیمت و هزینه های تعمیر و نگهداری این دو دستگاه را در نظر بگیرید. در غیر اینصورت، تصمیم گیری در مورد اینکه پروژکتور تعاملی بهتر است یا برد هوشمند، کمی سخت خواهد بود.

پروژکتور تعاملی (هوشمند) چیست؟

قبلا در مورد اینکه ویدئو پروژکتور تعاملی چیست مطلب جامعی را در پروژکتور برتر قرار داده بودیم و اگر با این محصولات آشنایی ندارید، بهتر است تا این مطلب را بررسی کنید. یک پروژکتور تعاملی، متشکل از دو بخش می باشد:

مقایسه پروژکتور تعاملی و برد هوشمند

  1. ویدئو پروژکتور
  2. تخته وایت برد مخصوص پروژکتور

پروژکتور معمولا بر روی سقف یا دیوار بالا تخته هوشمند نصب می شود و منبع اصلی محتوای نمایش داده شده است. وایت برد استفاده شده در این سیستم نیز عملکردی مشابه با یک پرده نمایش ویدئو پروژکتور را دارد. پروژکتور های تعاملی با ردیابی حرکات با استفاده از فناوری مادون قرمز یا DLP تعامل را برقرار می کند.

مطلب مرتبط: تخته هوشمند یا برد هوشمند چیست؟

عملکرد پروژکتور تعاملی مادون قرمز

  1. دوربین تعبیه شده بر روی پروژکتور، می تواند حرکت قلمی مخصوص را تشخیص دهد.
  2. قلم هنگام تماس با وایت برد، نور مادون قرمز را به دوربین مخصوص روی پروژکتور انتقال می دهد.
  3. این حرکت در پروژکتور هوشمند ثبت و منعکس می شود.
  4. فعالیت انجام گرفته مشابه به حرکت موس بر روی کامپیوتر می باشد.

نحوه کار پروژکتور تعاملی DLP

  1. پروژکتور الگوهایی که در تصویر ارائه شده را در دسترس قرار می دهد.
  2. الگو ها به قدری سریع انجام می شوند که توسط چشم انسان تشخیص داده نمی شوند.
  3. قلم تعاملی ارائه شده این الگو ها را دریافت می کند و آن را به پروژکتور برمیگرداند.
  4. پروژکتور حرکات دریافت شده را بر روی تخته سفید به نمایش میگذارد.

برخی از پروژکتور های تعاملی با اتصال از راه دور به لپ تاپ، رایانه شخصی یا تبلت امکان استفاده از این سیستم به عنوان پروژکتور بی سیم را فراهم می کنند. البته برخی دیگر از این دستگاه ها نیز به صورت سیمی همین امکان را دارند و به سادگی می توانند محتوایی که بر روی کامپیوتر باشد را برای بیننده به نمایش بگذارند.

برد هوشمند چیست؟

برد هوشمند، صفحه نمایش های تعاملی دیواری هستند که تصاویر را در عین حال که به صورت لمسی تعامل را برقرار می کنند، تصاویر مورد نیاز شما را نیز به نمایش میگذارند. با خرید تخته وایت برد هوشمند می توانید یک تخته هوشمند و کنترل از راه دور این تخته را در اختیار داشته باشید. ساختار این محصولات شبیه به تبلت است با این تفاوت که ابعاد بسیار بزرگتری را ارائه می کنند.

مقایسه ویدئو پروژکتور تعاملی با برد هوشمند

در مقایسه ویدئو پروژکتور تعاملی با برد هوشمند باید بدانید که بر خلاف ویدئو پروژکتور، برد هوشمند تعاملی برای نوشتن همیشه نیاز به قلم ندارد و شما می توانید با استفاده از انگشت نیز بر روی این تخته ها یادداشت کنید. با این حال این محصولات نیز همیشه دارای قلم هستند که بتوانند تجربه استفاده از تخته های سنتی را در یک تکنولوژی به روز فراهم کنند.

برد هوشمند نسبت به پروژکتور تعاملی دارای یک مزیت اصلی است و نیاز ندارد که همیشه برای فعالیت به لپ تاپ یا سایر دستگاه های دیجیتالی متصل باشد. البته در صورت نیاز می توانید این دستگاه ها را به سیستم های دیگر نیز متصل کنید.

مقایسه پروژکتور هوشمند و برد هوشمند (عملکرد)

برد هوشمند به خودی خود مانند یک رایانه فعالیت می کند برای انجام کارها نیاز به کامپیوتر مجزا ندارد. این موضوع باعث شده تا تنظیم و استفاده از آنها نسبت به ویدئو پروژکتور بسیار ساده تر باشد.

بسیاری از برد های هوشمند دارای سیستم عامل ویندوز هستند که رابط کاربری بسیار آشنایی برای بیشتر معلمان و دانشجویان است. این در حالی است که در پروژکتور های هوشمند، معمولا از سیستم عامل های به خصوص هر برند استفاده شده که ممکن است کار را کمی سخت تر کند.

مقایسه برد هوشمند و ویدئو پروژکتور تعاملی

مقایسه عملکرد ویدئو پروژکتور تعاملی با برد هوشمند، نشان می دهد که پروژکتور ها همیشه نیاز به اتصال های کامپیوتری دارند. البته ممکن است برخی از پروژکتور ها دارای اتصال بی سیم باشند، اما معمولا باید برای اتصال با کامپیوتر از درگاه های مختلف و اتصال سیمی استفاده کنید.

این در حالی است که تخته وایت برد هوشمند، همیشه آماده استفاده می باشد و نیاز نیست تا کامپیوتر را به آنها متصل کنید. همچنین در مقایسه ویدئو پروژکتور تعاملی با برد هوشمند باید در نظر داشته باشید که سر صدای برد، بسیار کمتر از ویدئو پروژکتور می باشد. البته صدای فن پروژکتور بسیار کم است، شاید همین مقدار کم روی دانش آموزان حساس تاثیر داشته باشید.

مقایسه برد هوشمند با پروژکتور تعاملی (کیفیت تصویر)

یکی از معایب ویدئو پروژکتور های تعاملی، کیفیت تصویر آنها می باشد.

  • تصاویری که ویدئو پروژکتور تولید می شوند، نسبت به نمایشگر روشنایی کمتری دارند.
  • تصاویر کم نور ممکن است موجب خسته کننده شدن صحنه برای چشم معلم و دانش آموزش بشود.
  • روشنایی و کیفیت تصویر در پروژکتور به مرور زمان کاهش پیدا می کنید.

همگام مقایسه برد هوشمند با پروژکتور تعاملی از نظر کیفیت تصویر، باید در نظر داشته باشید که پروژکتور ها با مرور زمان نیاز به تعویض لامپ دارند. به ویژه برای مدارسی که به صورت منظم از ویدئو پروژکتور استفاده می کنند.

مقایسه برد هوشمند و پروژکتور تعاملی

علاوه بر این، در صورتی که نیاز به تماشا تصویر در بهترین حالت را داشته باشید، باید خرید پرده نمایش را انجام دهید و لامپ های کلاس را خاموش کنید. همچنین خاموش کردن لامپ های کلاس ممکن است برای معلم و دانش آموز ایده خوبی نباشد.

با اینکه پروژکتور هایی با روشنایی بالا در بازار وجود دارند که بدون نیاز به خاموش کردن چراغ ها می توانید از آنها استفاده کنید، اما در صورتی که قصد مشاهده تصویر با روشنایی، وضوح و رنگ های غنی را دارید، بهتر است از برد هوشمند استفاده کنید.

در وایت برد تعاملی نیازی به تعویض لامپ ندارید و همچنین روشنایی کافی همیشه در اختیار شما می باشد.

مقایسه قیمت ویدئو پروژکتور تعاملی و برد هوشمند

زمان خرید اولیه، قیمت ویدئو پروژکتور تعاملی می تواند پایین تر از برد هوشمند باشد. اما با توجه به اینکه، پروژکتور ها هزینه تعمیر و نگهداری را در بلند مدت اضافه می کنند، ممکن است خیلی گذینه مقرون و به صرفه ای نباشند. البته برای محیط هایی  که هزینه اولیه کمتری را در اختیار دارند، خرید پروژکتور تعاملی گذینه مقرون به صرفه ای می باشد.

بهتر است قبل از خرید، موارد زیر را در اختیار داشته باشید:

  • لامپ پروژکتور نیاز به تعویض دوره ای دارد.
  • ضمانت لامپ های جایگزین معمولا تا چند ماه است.
  • کیفیت لامپ های جایگزین، نسبت به لامپ های اصلی پایین تر است بنابراین کیفیت تصویر نیز کاهش پیدا می کند.

با بررسی این موارد می توان به این نتیجه رسید که هزینه خرید اولیه ویدئو پروژکتور کمتر از خرید برد هوشمند است. اما به مرور زمان هزینه های نگهداری پروژکتور تعاملی بیشتر از تخته تعاملی می باشد.

ویدئو پروژکتور هوشمند و برد هوشمند

همچنین باید در نظر داشته باشید که کیفیت تصویر در پروژکتور ها، همیشه رو به کاهش است (با کم شدن نور لامپ). البته این کاهش در زودهنگام مشاهده نمی شود و معمولا لامپ پروژکتور طول عمر حدودی 10.000 ساعت الی 20.000 ساعت را دارد!

مقایسه ویدئو پروژکتور تعاملی با برد هوشمند

برای مدارسی که به صورت جدی به دنبال سرمایه گذاری بر روی سیستم آموزش هوشمند هستند و بودجه کافی در اختیار دارند، برد هوشمند می تواند بهترین گزینه باشد. برای این موضوع می تواند دلایل زیر را ذکر کرد:

  • رابط کاربری ساده تر
  • قابلیت سازگاری با نرم افزار های شخص ثالث
  • کیفیت تصویر مناسب
  • عدم کاهش کیفیت در طول زمان
  • صفحه نمایش روشن، برای به حداقل رساندن خستگی چشم
  • عملکرد بی صدا
  • نگهداری کم هزینه

مقایسه ویدئو پروژکتور تعاملی با برد هوشمند نشان می دهد در صورتی که هزینه خرید برای شما مشکلی نیست، برد هوشمند گزینه مناسب تری برای خرید می باشد. اما در صورتی که محدودیت در هزینه دارید، بهتر است از میان پروژکتور های تعاملی محصولی را برای خرید انتخاب کنید. برای بررسی برد های هوشمند می توانید از بخش منو سایت پروژکتور برتر، محصولات دسته بندی برد هوشمند را مشاهده و در صورت نیاز خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *